Autor: 021.rs; Foto: FPPV

Novi Sad
09.04.2017.
07:44 > 14:41
Pobednici 67. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji se od 3. do 9. aprila održavao u Novom Sadu, su predstave "Na Drini ćuprija" Srpskog narodnog pozorišta i predstava za decu "Allegro con brio" Dečjeg pozorišta Subotica.
  • Hoćemo još

    10.04.2017 00:08
    publike
    Ta predstava je imala najjaču antiratnu poruku. Pošto ne postoji jača humanistička poruka od te, a još i po delu našeg jedinog Nobelovca, nije bilo greške da ona bude izabrana. U drugačijem trenutku bi se druge predstave činile možda nekome zanimljivijim i boje režiranim. Kao što su Romeo i Julija ili Amadeus, s tim da bi ova druga uz minimalne korekcije u prvom delu, mogla da razvije svoj puni potencijal, koji je veliki, jer je i sama priča i ugao priče fantastičan i veoma smislen. A Romeo i režija Šekspira su takođe bili fascinantni. S tim što bi u sva tri slučaja trebalo zamoliti reditelje da samo malčice utišaju trenutke vikanja na sceni (na svu sreću retke), jer publika koja dolazi u pozorište ima moć percepcije i empatije , a mora da postoji i neka granica traumatizacije publike, i želja da se ona zadrži i proširi. Traumatizacija publike nije merilo kvaliteta režije, pa ne bi trebala ni da ga nepotrebno narušava, jer predstave su stvarno fantastične same po sebi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna